Het perfecte vloerkleed in je woonkamer

Het perfecte vloerkleed in je woonkamer
 • Kies geen te klein tapijt

  De grootte van een tapijt is essentieel. Ga niet voor een te klein tapijt of een tapijt die net even groot is als je zetel, kies voor iets meer. Je vloerkleed mag gezien worden en zo verruim je bovendien jouw woonkamer. Plaats je sofa deels over het tapijt om één geheel te creëren van jouw ruimte.

  Wist je dat een vloerkleed ook geluiddempend werkt? Een mooie oplossing om het weergalmen in grote ruimtes tegen te gaan.

  • Onderhoud tapijt

  Er bestaan verschillende tapijtreinigers of producten om vlekken uit je tapijt te verwijderen. Wat wij nog beter vinden is om vlekken op voorhand te vermijden. Maak er een gewoonte van om je schoenen uit te doen. Stofzuigen kan zo goed als bij alle vloerkleden. Let enkel op met ‘handgeweven of gevlochten’ tapijten.. Deze vloerkleden zijn iets gevoeliger. Bij dit type tapijt vermijd je beter loskomende draden. Het is dus ook opletten met huisdieren wanneer je een handgeweven vloerkleed in huis neemt.

  • Mix en match

  Een tapijt is zoals schoenen bij een outfit. Het maakt of kraakt je inrichting. Een tapijt en sofa zijn niet voldoende om je interieur aan te kleden. Zorg voor leuke kussens, plaids, toffe tafeltjes, mooie kaarsen om er een echte thuis van te maken. Speel met kleur en materialen en zorg voor voldoende afwisseling.  

  Heb je bijvoorbeeld een neutraal kleur van zetel (bv. beige, grijs,…), en wil je meer kleur integreren in je woonkamer? Durf dan te kiezen voor een gekleurd tapijt. Integreer het tapijt in je leefruimte door bijhorende kussens en plaids te kiezen in de tinten van jouw tapijt. Zelfs in je decoratie kan je spelen met kleur. 

  Zorg ervoor dat je de kleuren laat terugkomen in jouw interieur. Heb je groene kussens, kies dan voor groene kaarsen of theelichthouders. 

   

  • Rond, ovaal of hoekig?

  Kijk eens rond bij jouw thuis. Merk je de vele rechte lijnen?  Rechte lijnen in jouw vloer, in jouw tv-kast, salontafel, eettafel, zetel, ramen, gordijnen, lamellen…? Durf dan zeker te kiezen voor een afgerond tapijt. Een rond tapijt maakt je interieur luchtig en speels. Hiernaast kan je een rond tapijt letterlijk overal leggen. Ze moet niet perse onder bepaalde meubelen verdwijnen om een samenhorigheid in de ruimte te krijgen. Een rond tapijt is een eyecatcher en deze kan perfect alleen tot zijn recht komen. Een rechthoekig tapijt is mooier deels onder het bed, deels onder de zetel of onder de eettafel.

  Uitproberen is de boodschap. Veel succes!

  Liefs, 

  Virginie, Balou & Kelly