Het begin van De Houten Kruik

Het begin van De Houten Kruik

De Houten Kruik... Ondertussen al bijna 5 jaar geleden dat we gestart zijn. Hierbij denken we graag eens terug aan hoe en waar het allemaal begon..

De garagebox

Onze voorliefde voor het interieur en meer specifiek het 'oude interieur', was groot. De gedrevenheid om zelfstandig te worden des te groter.

We dachten in eerste plaats aan een webshop met decoratie omdat we dat konden combineren met mijn werk. Ideale match vond ikzelf. We startten vlak voor de kerstperiode in 2016 met de lancering van onze online webshop. De items werden gestockeerd in een garage.

Hieronder op de foto, dat was 'm, onze garage ;).

We verkochten items waar wij enorm van houden. Oude authentieke woondecoratie waar al eens een hoek van af mag zijn. Oude items die een nieuw leven krijgen in huis. Ze voegen veel warmte toe aan een interieur en dat vinden we supergezellig. 

Homeparty's

Naast de webshop gingen we ter plaatse bij klanten thuis, de 'homeparty's' om het zo te noemen. We brachten al onze decoratie mee tot bij jullie thuis en maakten er een gezellige avond van. In de woonkamer kon je rond snuisteren en jouw favoriete decoratie aankopen. 

Op vraag van klanten beseften we de noodzaak om onze items meer in het echt te zien. We gingen dus op zoek naar een pand. Het was mijn mama die een pand had gezien. Niet ver van huis. Wie niet waagt, niet wint dachten we dan ;).

Foto: eerste locatie van onze winkel

Eerste winkelpand

Onze winkel ging open in juni 2017 met een iets groter aanbod maar toch nog steeds beperkt tot woondecoratie. Door de stijgende vraag en groei van de winkel voelden we de 'goesting' om meer te doen. Met enkel decoratie heb je geen huis ingericht. Hierdoor waren we op zoek naar meubelen.

We hadden enkele leveranciers uitgekozen en onze eerste meubelen werden in het najaar geleverd. Perfecte timing! We deden mee aan de Countryside beurs in 2017, in Gent. We waren heel blij want we konden spreken van een succes. Vandaag komen er nog altijd klanten terug die ons toen leerden kennen. Super vinden we dat! 

Foto: buitenzijde van onze eerste locatie van winkelpand.

Foto: ons drinkhoekje in de eerste winkel

Wie zijn we? 

Glenn en ik zijn al samen van toen we 16 jaar waren en nog altijd staat hij dag en nacht aan mijn zijde. Mijn gedachten slaan soms op hol en mijn dromen zijn niet te stoppen, maar in alles gaat hij mee en maakt het samen met mij concreet. Zonder hem zou ik absoluut niet staan waar ik nu sta. En dan zijn er nog de praktische zaken; de leveringen van zware meubelen, de stockruimte die ondertussen een 'loods' is geworden in plaats van een garage, de herstellingen van tafels, alle klussen in de winkel,.... Dit zijn allemaal zaken die ikzelf nooit alleen zou kunnen doen. Perfecte match denk ik dan ;) 

Foto: Glenn, mijn partner in crime en ikzelf (Virginie)🤎
Glenn verlangde al lang naar een hond. Bij de opening van de winkel hebben we dan ook direct een puppy gekocht, Balou. Voor velen onder jullie gekend. Hij ging van kleins af aan mee naar de winkel en zorgde altijd voor een gezellige sfeer. Klanten kwamen speciaal voor hem. Gewoon om eens 'Hi Balou' te zeggen of om met hem te gaan wandelen, dat vond hij geweldig! Hij werd verwend van iedereen en is supersociaal.
Hij is ondertussen al wat groter geworden ;).
        
 

Van waar halen we de naam 'De Houten Kruik'?

Voor de naam haalden we onze inspiratie bij… Dr. Google 😉 ! Tips en tricks om een toffe naam te vinden. Een naam die blijft hangen, waarmee je vindbaar bent in het grote online web en die weerspiegelt wat wij doen. 3 woorden om aan te tonen wat het winkelaanbod is. “Hout” was ongetwijfeld onmisbaar in de naam. En dan gingen we kijken naar ons aanbod. Wat hebben we àltijd? Veel unieke items komen en gaan. Dat maakte het een beetje uitdagender. 

Wat zagen we? Houten kruiken, houten potten, oude schalen, unieke kruiklampen,.. Ja! Kruiken, dat moest het zijn! En vandaar “De Houten Kruik”. Yes! De naam is nog onbekend, we gaan er voor.

Time to move

2 jaar na de opening van de winkel, botsten we op een nieuw pand. Een groter pand op een commerciëlere ligging en nog steeds in het hartje van Heist. We twijfelden geen seconde. In juli 2019 openden we onze winkel op een nieuwe locatie.  

Foto: huidige winkel 

Foto: binnenkant van de huidige winkel 

Sommige denken 'locatie doet er niet toe' maar toch, als je het aan ons zou vragen, de locatie is superbelangrijk.

Dankzij de nieuwe locatie groeide de winkel meer en meer. De winkel is 6 op 7 open omdat we het belangrijk vinden om beschikbaar te zijn voor iedereen. Mijn vriend is zelfstandig en werkt fulltime in het familiebedrijf als loodgieter. De meubelleveringen deden we dus 's avonds na zijn werk of 's morgens vroeg. De maandag, wanneer de winkel gesloten was, ging ik inkopen doen voor de winkel of deed ik de minder zware leveringen. En als er geen leveringen waren, dan was het tijd om eens mijn stapel papieren in orde te brengen :D hihi! 

Sisters are doing it

Na 4 jaar in 2021 werd het tijd om er iemand bij te nemen. Iemand die ons kon helpen om sneller te kunnen werken. Onze webshop was totaal niet meer up to date toen wij alles met twee deden. We hadden er geen tijd meer voor en nog altijd geloven we enorm in de online verkoop. Mijn zus was de perfecte persoon om ons aan te vullen. 

Mijn vriend heeft aangedrongen omdat ikzelf schrik had iemand in dienst te nemen, maar zelf besefte ik ook wel dat het te druk was om het nog alleen te doen. Nu mijn zus er is ben ik enorm dankbaar en de winkel groeit nog altijd. We hebben samen nog zoveel dromen en willen nog zoveel mensen gelukkig maken door te helpen om van hun interieur of nieuwe woning een echte 'thuis' te maken. 

Foto: Kelly (één van mijn zussen en tweede partner in crime) en ikzelf🤎

Dan kwamen we weer met een nieuw idee, iets wat we nog niet van het begin gedaan hadden en waarvoor het tijd werd om eens in te investeren. Een op maat gemaakte website en logo voor onze winkel. Beiden werd in mei dit jaar gelanceerd.

Foto: ons logo 

 

Uiteraard moest ons logo / embleem onze naam en ons aanbod weergeven. Hier moesten we niet het ver zoeken, het werden 3 houten items. Twee houten kruiken en een houten schaal. Voor ons zijn deze items onmisbaar in een interieur.

 

We willen afsluiten met een quote waar we sterk in geloven:

“Les goûts et les couleurs on ne discute pas”.

Interieursmaken en stijlen verschillen en maar goed ook. Belangrijkste is dat je kiest voor items die van jouw huis een echte thuis maken. Als je items koopt vertrekkende van wat je graag ziet, dan zit je safe. Ook al weet je niet direct waar je het zou zetten of hangen. Je inspiratie komt zeker op het moment dat je terug thuis bent. Sowieso zal een samenhorigheid gecreëerd worden als je altijd koopt met een wow gevoel in de (online)winkel.

Tot een volgende keer ! :) 

Kelly, Glenn, Balou en Virginie