Een leverancier in de kijker: Madam Stoltz

Een leverancier in de kijker: Madam Stoltz

“Made by hand, chosen by heart “

Madam Stoltz is een Deens merk geïnspireerd op een klein eilandje Bornholm en het kleurrijke India. Pernille Stoltz, de vrouw achter Madam Stoltz, ging 30 jaar geleden backpacken in India. Om haar reis te betalen verkocht ze juwelen. De lokale bevolking noemde haar steeds “madam”. Op dat moment had ze nog geen idee van wat we vandaag kennen als “Madam Stoltz”.

  • Inspiratie

Pernille, aka Madam Stoltz, hield meteen van de atmosfeer in India. En dat is nog steeds haar grootste inspiratie bij het ontwerpen van haar interieur designs en decoratieve items. Het kleurrijke India in combinatie met het ruige Bornholm. De bergen, vormen, natuurlijke granen en materialen van deze twee verschillende werelden zorgen voor de mooiste creaties.

  • De rode draad in de collectie

Voor Madam Stoltz is het van cruciaal belang dat elke collectie consistent is. De kleuren vormen, etc.. moeten herkenbaar zijn als een interieuritem van Madam Stoltz. Hier hecht ze veel belang aan. Zelf krijgt ze rust van eenheid en dat vindt ze belangrijk in elk interieur.

  • India als tweede thuis

De meest gekozen materialen zijn afkomstig uit India. Madam Stoltz gaat op zoek naar materialen waar ze verder aan kan werken. Zelf aanwezig zijn tijdens de selectie hiervan geeft haar de mogelijkheid om à la minute aanpassingen te doen. De productie zelf gebeurt in haar thuisland, Denemarken.

  • "Human touch" is alles

Omdat Madam Stoltz zoveel te danken heeft aan India wil ze graag iets teruggeven aan het land en zijn mensen. Door haar zakelijke samenwerking steunt ze de lokale economie, maar naast het financiele is het humane des te belangrijker. Madam Stoltz zet haar in voor het Nai Disha project in New Delhi sinds 2010. Dit is een organisatie die steun biedt op alle vlakken (gezondheid, educatie, financieel,…) aan meer dan 450 kinderen en hun families.