Een leverancier in de kijker: Bazar Bizar

Een leverancier in de kijker: Bazar Bizar

Een Belgisch merk met Indonesische invloeden. Bazar Bizar is het geweldige idee van Pascale Pelsmaekers en Eddy Roothaert. Zij is de creatieve geest en hij het logistieke brein.  Door hun gemeenschappelijke passie voor reizen hebben deze wereldreizigers hun eigen label opgestart. Het ontstaan van Bazar Bizar en wij zijn ze heel dankbaar!

Bazar Bizar is een merk om fier op te zijn. Het is Belgisch, maar wordt nog steeds op ambachtelijke wijze verwezenlijkt in Indonesië en met name Bali. Het gevoel van reizen in huis halen, dat is het ganse idee van Bazar Bizar. Natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe en zeegras. De uitgebreide collectie omvat geweven tapijten, lampen, kussens, keramiek, stoelen en vele andere interieur- en modeartikelen in zachte kleuren zoals beige, bruin, wit en ook zwart.

Helemaal in lijn met De Houten Kruik dus! 😉

Waarom Indonesië?

Als wereldreizigers had het stel veel bezienswaardigheden gezien, maar Indonesië voelde als een 'thuiskomst'. Ze werden verliefd op het land, de Balinese cultuur, het traditionele vakmanschap en de mensen, om nog maar te zwijgen van de boho vibes. Zo kwamen ze op het idee om een webshop te lanceren voor unieke meubels en originele decoratieve items, gemaakt door Balinese huisvrouwen. Elk item is uniek en heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

Ecologisch

Alle items zijn op een duurzame manier (met de hand) gemaakt en bovendien is het een middel om de lokale Balinese economie te ondersteunen. Omdat Pascale en Eddy het hele productieproces zelf voor hun rekening nemen, houden ze er ook controle over: van productie tot en met levering. Ze besteden bijzondere aandacht aan goede arbeidsomstandigheden, hoogwaardige afwerking en garanderen eerlijke lonen voor hun werknemers.

Drie jaar

Bazar Bizar werd 3 jaar geleden opgericht. Ze weten waar ze naartoe willen en hadden hun label al vanaf de start mooi opgericht.

De stijl

De stijl is gebaseerd op de boho vibes van Indonesië. Boho items zijn heel expressief en passen overal. Of een met zeegras versierde spiegel nu op een kale witte muur hangt in een minimalistisch interieur of op een zwarte donkere muur in een intiem decor. Hij zal in beide gevallen iets extra’s toevoegen. Dit en de toegenomen aandacht voor de ambacht heeft zeker bijgedragen aan het stijgende succes van natuurlijke woondecoratie en meubelen.  

Bron: BazarBizar