De voordelen van linnen op een rij

Linnen tafelkleed cognac

Linnen… een natuurlijke vezel waar Virginie al jaren geleden verliefd op werd. Maar wat weten we daar nu eigenlijk van? Linnen is een erg herkenbare stof die ook in hedendaagse interieurs wordt gebruikt. En logisch ook, het is een supersterke materie met veel voordelen.

  • Linnen absorbeert als een gek

Een fantastische eigenschap aan linnen is dat deze stof heel goed absorbeert. Een handig “wistjedatje” wanneer je denkt aan tafelkleden, handdoeken en beddengoed. 

  • Linnen ademt

Deze stof is magisch. Ze koelt je af in de zomer en warmt je op in de winter. Linnen laat lucht goed door omdat zijn vezels hol zijn. Hierdoor droogt de stof ook snel. Goed nieuws dus voor de warmbloeden onder ons. Beddengoed in linnen heeft niet alleen een luxueuze uitstraling, maar houdt je lekker fris.

Linnen bedsprei beddengoed
  • Geen niesbui met linnen

Last van huisstofmijt? Heb je een gevoelige huid? Dan zal je blij zijn met het feit dat linnen hypoallergeen is.

  • Strijken is geen must

Hoe tof is dat niet? Linnen is op zijn mooist, puur natuur! Ongestreken, nonchalant op jouw tafel, als schort of als bedlinnen. 

Linnen broodzak

Magic Linen

Voor onze linnen items werken wij het liefst samen met Magic Linen, een familiebedrijf uit Litouwen. Met hun jarenlange ervaring, ecologische manier van werken en visie zijn wij enorm trots om hun interieurartikelen te verdelen. En niet te vergeten, hun aanbod is gewoonweg prachtig!

Ontdek onze linnen bedspreien, plaids, schorten, tafellinnen snel via onze online webshop.

 

Veel liefs, 

Virginie, Balou & Kelly